Kanapita

4 annosta

Ainekset:

  • 1 paketti pitaleipää, 4 kpl (vehnä- tai ruispita)
  • 400 g maustamattomia kananfileesuikaleita
  • 1 pussi Santa Maria Chicken Tacos -maustetta

Salaatti:

  • 1 punasipuli
  • 1 pussi salaattia
  • 1 rasia kirsikkatomaattia
  • 1 tuore chili

Tsatsiki -kastike:

  • 1 kurkku
  • 2-3 tl valkosipulimurskaa tai 2-3 valkosipulin kynttä
  • 4 dl turkkilaista jogurttia (400 g)
  • 1 rkl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta minttua

Ohje:

  1. Valmista tsatsiki raastamalla kurkku pitkiksi suikaleiksi ja laita siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
  2. Sekoita valutettu kurkkuraaste, turkkilainen jogurtti, valkosipulimurska, sitruunan mehu, pippuria, suolaa ja pilkottu minttu. Jätä muutama mintunlehti koristeeksi. Anna maustua jääkaapissa.
  3. Pese ja kuivaa salaatinlehdet hyvin. Revi salaatinlehdet, pilko punasipuli ja pestyt kirsikkatomaatit. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon ja sekoita kevyesti.
  4. Leikkaa chilistä kanta ja halkaise se pituussuunnassa. Poista siemenet lusikalla. Pilko sen jälkeen chili pieniksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Pese kädet hyvin chilin käsittelyn jälkeen tai käytä hanskoja.
  5. Paista kananfileesuikaleet kuumalla pannulla kypsäksi. Sekoita mausteseos kypsien kanansuikaleiden joukkoon ja anna hautua hetken.
  6. Kostuta leipä, jos haluat pehmeämmän kuoren. Lämmitä pitaleipää uunissa noin 4 minuuttia + 200 asteessa, tai mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia 650 W. Voit myös lämmittää pitaleivät grillissä.
  7. Halkaise leipä noin puoleen väliin. Lisää täytteet halkaistun pitaleivän väliin ja nauti.

Vinkki: Voit käyttää suodatinpussia grillitaskun tapaan pitaleivän kääreenä.

Muut reseptit

Tuotteet