Kanapita
4 annosta
Ainekset:
- 1 paketti pitaleipää, 4 kpl (vehnä- tai ruispita)
- 400 g maustamattomia kananfileesuikaleita
- 1 pussi Santa Maria Chicken Tacos -maustetta
Salaatti:
- 1 punasipuli
- 1 pussi salaattia
- 1 rasia kirsikkatomaattia
- 1 tuore chili
Tsatsiki -kastike:
- 1 kurkku
- 2-3 tl valkosipulimurskaa tai 2-3 valkosipulin kynttä
- 4 dl turkkilaista jogurttia (400 g)
- 1 rkl hunajaa
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa
- pippuria
- tuoretta minttua
Ohje:
- Valmista tsatsiki raastamalla kurkku pitkiksi suikaleiksi ja laita siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois.
- Sekoita valutettu kurkkuraaste, turkkilainen jogurtti, valkosipulimurska, sitruunan mehu, pippuria, suolaa ja pilkottu minttu. Jätä muutama mintunlehti koristeeksi. Anna maustua jääkaapissa.
- Pese ja kuivaa salaatinlehdet hyvin. Revi salaatinlehdet, pilko punasipuli ja pestyt kirsikkatomaatit. Laita kaikki salaattiainekset kulhoon ja sekoita kevyesti.
- Leikkaa chilistä kanta ja halkaise se pituussuunnassa. Poista siemenet lusikalla. Pilko sen jälkeen chili pieniksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon. Pese kädet hyvin chilin käsittelyn jälkeen tai käytä hanskoja.
- Paista kananfileesuikaleet kuumalla pannulla kypsäksi. Sekoita mausteseos kypsien kanansuikaleiden joukkoon ja anna hautua hetken.
- Kostuta leipä, jos haluat pehmeämmän kuoren. Lämmitä pitaleipää uunissa noin 4 minuuttia + 200 asteessa, tai mikroaaltouunissa noin 30 sekuntia 650 W. Voit myös lämmittää pitaleivät grillissä.
- Halkaise leipä noin puoleen väliin. Lisää täytteet halkaistun pitaleivän väliin ja nauti.
Vinkki: Voit käyttää suodatinpussia grillitaskun tapaan pitaleivän kääreenä.